sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Koiranpoika sairastaa

Tänään _piti_ olla luvassa kynsipostausta, mutta toisin kävi.

Heräsin klo 2 aamuyöllä siihen, että yksi koirista yrittää mennä makkarin oven läpi. Unenpöpperössä avasin oven ja koira juoksi suoraan ulko-ovelle, siispä äkkiä ulos. Pissahätä oli valtaisa (pissanmäärä kylläkään ei) vaikka iltapissalla oltiin käyty klo 22:30 eli huikeat 3,5h aiemmin. Takaisin nukkumaan ja kerran tunnissa uusi sama episodi klo 6 asti, sitten koira rauhoittui jo nukkumaan.
Untolla oli viime vuonnakin virtsatietulehdus näihin aikoihin joten pieni epäilys heräsi päässä heti, ja soitinkin meidän kunnan päivystäjälle. Päivystäjä oli juuri navettakäynnillä potilaan luona eikä osannut sanoa mihin aikaan on takaisin klinikalla, lupasi soittaa kun tietää tarkemmin. Tervetuloa maalle. ;) Jos olisi ollut jotain akuutimpaa, oltaisiin toki saatu lähete muualle.

Aamupäivä meni suht rauhassa, koira nukkui väsyneenä mutta kuumeettomana. Rankka yö takana silläkin tietysti. Klo 13 sovittiin klinikkakäynti, siellä vietettiinkin puoli tuntia ja tutkittiin tarkkaan ja ihanan lempeästi. Koiraa jännitti ja esim. vatsan painelu teki aika kipeää, mutta eläinlääkäri oli ihana koiraa kohtaan koko ajan mikä ei nykypäivänä valitettavasti ole itsestäänselvää.
Käytiin myös ulkona ottamassa pissanäyte, vaikka epäiltiin tuleeko mitään kun edellisestä pissasta oli vain vartti kun pissaustarve oli vähän väliä koiralla niin suuri. Tuli pissa ja pikanäytteessä näkyi heti selvät tulehdusmerkit vaikka pissa olikin niin "laimeaa", normaalisti kun pissanäytettä ottaessa toivotaan pissan olleen virtsarakossa about nelisen tuntia, meillä tosiaan aikaväliä oli sen vartin verran.
Unto sai kipulääkettä klinikalla ja hetki sen jälkeen alkoikin häntä heilua ja jaksoi iloiseen tapaansa moikkailla lääkäriä ja hoitajia, selvästi auttoi. :) Kotiin saatiin antibiootit joista ensimmäinen annos popsittiinkin heti kotiutuessa. Huomenna soittelen ensimmäiset viljelyn tulokset, joista selviää sitten tarkemmin onko meillä oikea lääke kun näkee mikä pöpö siellä pississä kasvaa.

Nyt pieni nukkuu tässä kyljessä levollisena. <3 Huonojen yöunien ja huolen vuoksi pidetään tänään visusti sohvalla halipäivä koiralapsen kanssa. ONNEKSI mulla sattui olemaan tänään töistä vapaata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti